VIA, SBA en SBT

Brief Belastingdienst inzake de VIA (vooraf ingevulde aangifte)
– Heeft u een brief van de Belastingdienst ontvangen in verband met onze aanvraag tot (een doorlopende) machtiging voor het ontvangen van gegevens met betrekking tot uw belastingaangifte inkomstenbelasting?
– En staat daar in: VIA (de vooraf ingevulde aangifte)? Met daarin de tekst ‘Registratie (doorlopende) machtiging intermediair goedkeuren’?
Uw actie is noodzakelijk! Wilt u deze brief direct na ontvangst PER POST aan ons opsturen?

In deze brief staan een activeringscode en QR-code die wij nodig hebben om de gegevens die de fiscus van u heeft te kunnen importeren en verwerken in ons softwarepakket. Omdat de activeringscode en QR-code slechts een aantal weken geldig zijn, verzoeken wij u de originele brief zo spoedig mogelijk na ontvangst PER POST aan ons toe te zenden. Houd u een kopie voor uw eigen administratie achter de hand. Een voorbeeld van de bladzijde uit de brief  van de fiscus welke wij nodig hebben staat hieronder.

In de brief staan onze gegevens als uw intermediair (Robelco Tax Services is een handelsnaam van Rotterdamsche Belastingconsulent B.V.):

Rotterdamsche Belastingconsulent B.V.
Goudsesingel 160
3011 KD  ROTTERDAM

Bent u niet in staat de brief te posten? Dan mag u in dat uitzonderlijke geval de betreffende gegevens uit deze brief via de website aan ons doorgeven.

De bescheiden die u ons aanlevert kunnen met deze machtiging gecontroleerd worden, zodat wij u een complete en foutloze aangifte kunnen indienen! U wilt toch geen aftrekpost onbenut laten?

Brief Belastingdienst inzake de SBA (servicebericht aanslagen) en/of SBT (servicebericht toeslagen)
– Heeft u een brief van de Belastingdienst ontvangen in verband met onze aanvraag tot (een doorlopende) machtiging voor het ontvangen van gegevens met betrekking tot aanslagen en/of toeslagen?
– En staat daar in: SBA (servicebericht aanslagen) en/of SBT (servicebericht toeslagen)? Met daarin de tekst ‘Registratie (doorlopende) machtiging intermediair goedkeuren’?
Uw actie is noodzakelijk! Wilt u deze brief direct na ontvangst PER POST aan ons opsturen indien dit expliciet in de brief is opgenomen?

In deze brief staan (mogelijk) een activeringscode en QR-code die wij nodig hebben om de gegevens die de fiscus van u heeft te kunnen importeren en verwerken in ons softwarepakket. Omdat de activeringscode en QR-code slechts een aantal weken geldig zijn, verzoeken wij u de originele brief zo spoedig mogelijk na ontvangst PER POST aan ons toe te zenden. Houd u een kopie voor uw eigen administratie achter de hand. Een voorbeeld van de bladzijde uit de brief  van de fiscus welke wij nodig hebben staat hieronder.

In de brief staan onze gegevens als uw intermediair (Robelco Tax Services is een handelsnaam van Rotterdamsche Belastingconsulent B.V.):

Rotterdamsche Belastingconsulent B.V.
Goudsesingel 160
3011 KD  ROTTERDAM

Bent u niet in staat de brief te posten? Dan mag u in dat uitzonderlijke geval de betreffende gegevens uit deze brief via de website aan ons doorgeven.

Het kan ook zijn dat u niets hoeft te doen. Dat hangt af van de inhoud van de brief. Wordt de machtiging automatische actief? Van u is dan verder geen actie noodzakelijk!

Hierdoor zijn wij sneller op de hoogte van de aan u toegezonden aanslagen. Hiermee kunnen ook onverwachte teleurstellingen aan het einde van het jaar worden voorkomen. Zo kan bijvoorbeeld tijdig een voorlopige aanslag gewijzigd worden als er sprake is van financiële veranderingen die ontstaan in de loop van het jaar.

Staat er een andere intermediair vermeld?
Stuur dan ALLE pagina’s van deze brief aan ons toe. Dan zorgen wij voor een juiste verwerking zodat u een nieuwe brief zal ontvangen met daarin onze gegevens.

VIA-gegevens zelf downloaden met uw DigiD?
U kunt de VIA-gegevens ook zelf downloaden met uw DigiD (voor een jaar pas na 1 maart van het daarop volgende jaar). Op welke wijze? Gebruik daarvoor onze toelichting.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [56.24 KB]