DigiD

Let op! Door het coronavirus zijn niet alle balies in het buitenland geopend. Informeer bij de balie van uw keuze of deze geopend is voordat dat u uw aanvraag voor een DigiD-account doet. Bij sommige balies moet u een afspraak maken om langs te komen. Neem hiervoor contact op met de betreffende balie. Zie ook: www.nederlandwereldwijd.nl/digid-buiten-nederland/activeringscode-buitenland en www.digid.nl/buitenland.

Woont u in het buitenland en ontvangt u AOW van de Sociale Verzekeringsbank?
Dan hoeft u niet persoonlijk langs een balie. Vraag uw DigiD online aan via de website van de Sociale Verzekeringsbank. U ontvangt de brief met uw DigiD-activeringscode op uw adres in het buitenland.

DigiD voor Nederlanders in het buitenland

  1. Ga naar www.digid.nl en kies voor “Aanvragen”
  2. Kies tijdens de aanvraag voor “Ik woon in het buitenland”. Onthoud uw gebruikersnaam en wachtwoord goed!
  3. Na het afronden van de aanvraag ontvangt u een baliecode
  4. U maakt een afspraak
  5. Met de baliecode gaat u binnen 30 dagen na datum aanvraag volgens afspraak naar de (gemeente)balie (op Schiphol) om uw DigiD-activeringscode te ontvangen
  6. Met de activeringscode, uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u uw DigiD activeren via www.digid.nl

Neem het volgende mee naar de balie:

  • uw baliecode (na uw aanvraag ontvangt u deze per sms en per e-mail)
  • uw Nederlands paspoort of identiteitskaart (waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld)
  • uw Burgerservicenummer (BSN)

Schipholbalie
De balie van de gemeente Haarlemmermeer vindt u in vertrekhal 1, tegenover de incheckbalies van KLM. Deze balie is elke dag geopend van 07.00 tot 22.00 uur (alleen op afspraak). U kunt een afspraak maken via het online afsprakenformulier. Of u kunt van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 (Nederlandse tijd) bellen naar +31 23 567 65 43 om een afspraak te maken.

Vragen?
Voor meer informatie kunt u de Factsheet DigiD via balieuitgifte downloaden (PDF bestand, 74KB). PDF bestanden kunt u openen met onder meer de gratis Adobe Acrobat Reader). Heeft u mogelijk nog andere vragen, kijk dan eerst op de pagina Vraag en antwoord onder ‘DigiD in het buitenland’. Voor vragen, klachten en ideeën kunt u terecht op de website van DigiD.

Woont u buiten Nederland en heeft u de Nederlandse nationaliteit (of nationaliteit van een ander EER-land), maar nog geen DigiD?
Check ook de website www.digid.nl/buitenland, www.paspoortbalie.nl en de website van de gemeente Haarlemmermeer!