Middeling

Hebt u 3 aaneengesloten jaren een sterk wisselend inkomen? Dan betaalt u waarschijnlijk meer belasting dan iemand die ieder jaar ongeveer hetzelfde inkomen heeft. Maar weet u dat u uw inkomen kunt ‘middelen’? U betaalt dan belasting over uw gemiddelde inkomen in die periode. Misschien krijgt u om die reden geld terug!

Situaties waarin u (waarschijnlijk) geld terugkrijgt door middeling

  • Naast uw studie had u een bijbaan en na uw studie heeft u vast werk gekregen
  • U hebt een ontslagvergoeding gekregen
  • U bent net begonnen met werken, minder gaan werken of juist gestopt met werken
  • U werkt als freelancer of ondernemer
  • Na een periode van werk heeft u onbetaald verlof gehad

Wacht niet te lang!
Een verzoek tot middeling dient bij de Belastingdienst ingediend te zijn binnen 36 maanden nadat de laatste aanslag van de 3 middelingsjaren onherroepelijk vaststaat. Een aanslag staat onherroepelijk vast 6 weken na dagtekening van de definitieve aanslag en daartegen geen bezwaar is gemaakt. Het is daarom van belang de berekeningen van deze regeling periodiek te controleren. Robelco Tax Services neemt u deze controle uit handen.

Voorbeeld
Uw inkomen middelen over de jaren 2013, 2014 en 2015? Heeft u de meest recente definitieve aanslag van 1 van deze drie jaren gekregen op 31 mei 2018? Dan moet het verzoek vóór 12 juli 2021 aan de fiscus gestuurd zijn.

Wij kunnen voor u dit werk uit handen nemen door uw aangiften en aanslagen van de afgelopen jaren te controleren. Hierdoor weet u zeker dat u geen geld laat liggen door geen gebruik te maken van deze regeling! Concluderen wij dat u recht heeft op een middelingsvoordeel, dan spreekt het voor zich dat wij het verzoek tot middeling meteen indienen bij de Belastingdienst.

Wij zijn u graag van dienst!
Wij geloven in een persoonlijke, flexibele en directe manier van werken. Onze diensten worden afgestemd op de unieke behoeften van onze relaties. Bij Robelco Tax Services staat de relatie centraal! Informeer naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Op werkdagen zijn wij tijdens kantooruren (van 9:00 tot 18:00 uur) telefonisch bereikbaar.
Bel +31 (0) 180 85 85 85. Of stuur een e-mail naar info@robelco.nl voor meer informatie.